מאמנת מוסמכת ובכירה בשיטת האימון המשולב, NLP ו IEMT

ביטחון עצמי נמוך

ביטחון עצמי הוא אחד הגורמים המשפיעים על חיינו,

ולמרות חשיבותו הרבה מספר רב של אנשים חווים חוסר ביטחון עצמי

או ביטחון עצמי נמוך.

אז איך מתבטא ביטחון עצמי נמוך ? – להלן מספר תסמינים עיקריים:

  1. שיפוטיות וביקורת עצמית- זה יכול להיות בכל מישורי החיים או במישורים ספציפיים, ומתבטא בכך שהאדם  רואה את עצמו כלא טוב מספיק, לא חכם מספיק, יפה מספיק, וכו'.
  1. קושי בקבלת החלטות- בלבול, תסכול ואף לעיתים מצוקה בעת קבלת החלטות. צורך להתייעץ עם עשרות חברים או בני משפחה בעת קבלת החלטה.
  1. פירוש המציאות באופן שלילי- אנשים עם ביטחון עצמי נמוך נוטים לפרש סיטואציה מסויימות בפרשנות שלילית כפי שהם תופסים את עצמם, אסביר, למשל אדם עם חוסר ביטחון עצמי, שמחזיק באמונה שהוא לא חכם, והוא נכשל במבחן במתמטיקה, זה יערער לו עוד יותר את הביטחון העצמי שגם ככה מעורער, וגם אם ידע שיש אחוז גבוה של נכשלים באותו המבחן, העובדה הזאת לא תגרום לו להרגיש טוב יותר, או עם פחות רגשי אשם. הפרשנות לסיטואציה תושפע באופן ישיר מחוסר הביטחון העצמי.
  1. הימנעות- אדם בעל ביטחון עצמי נמוך, מראש ימנע מלהגיש מועמדות למשרת חלומותיו, או שגם אם כן הוא יהיה בלי ציפיה להתקבל או לקבל את השכר הראוי לו, ידרוש הרבה פחות, ינסה הרבה פחות, וימנע מסיטואציות שיכולות לקדם אותו לאן שהוא רוצה. דוגמא נוספת יכולה להיות אדם עם חוסר ביטחון עצמי המעוניין בזוגיות, אך חוסר הביטחון שלו ימנע ממנו בליצור קשר עם בני או בנות זוג פוטנציאליים.
  1. הרגשה כללית ירודה- כל סיטואציה עבור אדם עם ביטחון עצמי נמוך היא הרבה יותר מאתגרת, מעיקה, ומתפתחת אצלו תחושת נחיתות, חוסר סיפוק והגשמה עצמית. לרוב ההרגשה הנלוות היא כישלון, מה שלרוב עלול לגרום להתפתחות מצוקה נפשית היכולה להתפתח גם למצוקה גופנית – קשיי נשימה, עייפות חולשה ולעיתים אפילו חרדה ודיכאון.

איך נטפל בחוסר ביטחון או ביטחון עצמי נמוך ?

  1. חשיבה חיובית – זיהוי ונטרול מחשבות שליליות והפיכתן לדפוסי חשיבה חיובית המשרתת את רצונותינו ומטרותינו.
  1. התנסות ועשייה- לאחר שעשינו סדר במחשבות שלנו, ואנחנו חושבים חיובי יותר, כעת נצא לעשייה, וככל שנעשה יותר נבין שהשד לא כזה נורא, ושהכל בסופו של דבר קטן עלינו.
  1. הכרה ושיתוף בחוסר הבטחון- קבלה והכרה בחולשות שלנו, ללא בושה ותחושת נחיתות, תוך כדי שיתוף אנשים אחרים, יכולה לתרום מאוד בהתמודדות עם חוסר ביטחון עצמי.
  1. פרופורציות- להבין שלא סוף העולם אם לא נהיה הכי טובים למשל בספורט, ומספיק לי לעשות תרגיל במסגרת היכולת שלי ולשאוף להשתפר, מאשר להימנע לגמרי, וזה בסדר אם לא אהיה אלוף אולימפי. ושגם אם קרה לנו מקרה מסוים פחות נעים, אישי, זוגי או מקצועי, זהו לא סוף העולם בכלל!

חלק משיטות הטיפול היעילות ביותר יכול להיעשות במסגרת טיפולים בתחומים הבאים:

קו אקטיבי

אימון קו אקטיבי למודעות והעצמה. גישה פרקטית וממוקדת תוצאות, התגברות על אתגרים ושמירה על המוטיבציה להגיע להצלחה

IEMT

עבודת שינוי רגשי ומעמיק, העלאת הביטחון והתחושה החיובית דרך שימוש בתנועות העיניים

 NLP

NLP מדבר על תפיסת שליטה על הרגלים ופעולות, שינוי חשיבה והערכה עצמית

כאשר במהלך הטיפול נעבוד ונצליח להסתכל על עצמנו ועל הסביבה באופן חיובי,      כל קושי יתפס כאתגר , כל שינוי ייחשב כהזדמנות וכל סיום יראה כאפשרות להתחלה כאשר אדם מאמין בעצמו הוא אוזר אומץ ואמונה מול אתגרים נוספים.

שינוי גישה יכול לפתוח בפנינו דרך רצופת הצלחות וגם אם תהיה מעידה קטנה היא לא תשפיע על הביטחון העצמי ועל הרצון והאמונה בהצלחה.

לסיום, קצת טיפים קטנים  לחיזוק הביטחון העצמי

  1. לחפש את הדברים החיוביים הקיימים בך ולהעצים אותם! הם קיימים !

נסו לשלב אותם מס' פעמים במהלך השבוע לשינוי ההרגשה הכללית

  1. הימנעו מאנשים ביקורתיים המפחיתים את ערככם בעיני עצמכם

תהיו ליד אנשים חיובים, הם יפרגנו לכם וידחפו אתכם להצלחה

  1. דבר נוסף וחשוב –                                                                                  

כאשר "נפלתם" באתגר מסוים תמיד תאמינו בהזדמנות נוספת ובהצלחתכם!

אני פה לכל שאלה וייעוץ
אשמח לסייע ולהיות שותפה בדרך שלכם לעבר ההצלחות והגשמת יעדים !

דילוג לתוכן