מאמנת מוסמכת ובכירה בשיטת האימון המשולב, NLP ו IEMT

איך להתמודד עם לחץ נפשי ב-4 צעדים פשוטים

השאלה איך להתמודד עם לחץ נפשי עולה שוב ושוב בחיי היומיום העמוסים שלנו. כאבים פיזיים, סבל נפשי, ערעור מערכות יחסים בבית ובעבודה- כל אלו יכולים להיות תוצאות ישירות של לחץ. דרך שיטת ה-NLP  נלמד יחדיו כיצד להפחית את הלחץ ולשחרר את הגוף והמחשבה מהכאב והסבל המלווים אותנו בשגרה.

תסמיני הלחץ הנפשי מגוונים- מבעיות פיזיות כמו כאבי בטן, בעיות עיכול ולחץ בחזה ועד בעיות נפשיות, כמו חרדה ודיכאון. גם תסמינים שגרתיים יותר נובעים לעיתים מלחץ, כמו למשל אכילה מרובה, חוסר אוויר לנשימה, חוסר סבלנות והתעוררויות מלוות סיוטים בלילה.

הבנת המקור ללחץ הנפשי, הלמידה הסקרנית של מחשבות בראשנו, ועיצוב וניתוב מחדש של אותן מחשבות, הם הפתרונות השורשיים להפחתת הלחץ הנפשי.

מאמר זה פורס ארבעה צעדים פשוטים בדרך להפחתה משמעותית של הלחץ בחייכם, בבית ובעבודה.

  1. זיהוי מקור הלחץ-

זיהוי והבנת מקור הלחץ הוא צעד מרכזי וחשוב בהתמודדות עם הלחץ. ישנה אמונה מוטעית שהכל בשליטתנו, והכל צריך להיעשות בדרך אחת ושיש תוצאה אחת טובה שאני רוצה להגיע אליה ותוצאה אחת גרועה לחלוטין שאם היא תתרחש יחרב עולמי. ברגע שנשנה את האמונה, נשחרר שליטה, ונפנים שאין דרך אחת ותוצאה טובה אחת, יפתחו בפנינו שלל אפשרויות של התמודדות, והבעיה תהפוך לאתגר. הבנה וזיהוי מקור הלחץ הנפשי, תוך כדי הבנה שלא הכל בשליטתנו, יעזור לנו מאוד בהתמודדות עם הלחץ.

2. לראות את חצי הכוס המלאה-

כאשר אנחנו בוחרים באופן פעיל להסתכל על נקודת מבט ישנה באופן חדש, מפתיע ויצירתי, אנחנו למעשה בוראים מחדש את המציאות שלנו. אנשי המדע ירחיקו לכת ויגידו שאנחנו אפילו מעצבים מחדש את המוח שלנו, פיזית! ברגע שאנחנו מפסיקים להתמקד בבעיה במיקרוסקופ ומתחילים לראות את הדברים מנקודת מבט עליונה ורחבה יותר, אנחנו מבינים שוודאות ושליטה על דברים חיצוניים שקורים או יקרו לנו בעתיד אינם מביאים תועלת. במקום זאת עלינו להסתכל על אירועים שקרו לנו בעבר או מתרחשים בימים אלו ולשאול את עצמנו: אילו הזדמנויות אירועים אלו הביאו לי וכיצד הם עזרו לי להתקדם בחיי? אז איך להפחית את הלחץ? לחפש בכל סיטואציה את הצד החיובי, המלמד והמחזק, לשים דגש על מה שכן קרה לטובה ומה אני לומדת ממה שקרה להמשך הדרך, זה נותן פרספקטיבה חדשה לאירוע ומכך מפחית משמעותית את הסטרס.

3. להאמין בעצמנו-

המקום של אמונה וביטחון במי שאני, מה אני מביא לעולם ואיזה יכולות יש לי להתמודדות עם כל קושי. זהו צעד קריטי וחשוב בדרך להורדת משקולות הלחץ מכתפנו. עלינו להיות מודעים לערכים שלנו, לחוזקות, ליתרונות ולחוויות המחזקות שעברנו ולקבל את העובדה שאם יש אנשים שמצליחים להתמודד עם קשיים ואתגרים קשים, אז זאת יכולת אנושית ומכך, כל אחד יכול להתמודד עם כל קושי. דרך אחת להתמודדות היא לקבל את העובדה שלפעמים אנו חסרי אונים מול מציאות בלתי רצויה ויש לקבל אותה, דרך נוספת היא לחשוב יצירתי ולעשות כל מה שביכולתנו על מנת לשנות מה שניתן ודרך נוספת היא לקבל עזרה מאדם קרוב או מבעל מקצוע מתאים.
באימוני NLP אנחנו עובדים על הקניית חוסן פנימי על ידי יצירת תחושת מסוגלות עצמית, אמונה עצמית, ביטחון עצמי שעוזר מאוד להפחתת לחץ נפשי.

4. עשייה- פשוט לעשות!

אנחנו בני אדם בעלי מודעות להגשמה, משמעות ורצון לשנות ולהתקדם. שחרור האחיזה זה המקום להגיד "אעשה כל מה שאני יכול, אניח את המגננות והפחד להיפגע או לכאוב ופשוט אתן לעצמי לחוות". כאשר משחררים את הפחד מאיבוד שליטה, החמצה, כישלון, ופשוט עוסקים בעשייה, כל פעם צעד קטן נוסף בדרך למטרה, חווים הצלחה שמביאה איתה עוד הצלחה שתופסת בסופו של דבר את מקומו של הסטרס והלחץ!

בארבעת הצעדים שעברנו זה עתה, גילינו דרכים חדשות איך להתמודד עם לחץ נפשי. הדרך העיקרית העוברת בין כל הצעדים האלו היא ההבנה שיש לנו את היכולת והבחירה להחליט כל יום וכל רגע לאיזה כיוון ניקח את האירועים המתרחשים בחיינו. כובד משקל הלחץ על הגוף והנפש יהפוך חיש מהר למשהו מאתגר אך אפשרי, ואולי אפילו מעצים!  גם פה הכוונה מקצועית של מטפל NLP עוזרת מאוד במיקוד המשימות, הזמנים, המטרות, בשילוב האמונות והמחשבות המנצחות, ובינגו! הכל פתאום קטן עלינו!

אני מזמינה אתכם להצטרף אליי למסע ייחודי, פנימי, מחזק ומעצים, ויחד נשתחרר מכבלי הלחץ והעומס.

אם לחילופין, אתם לא מרגישים שיש לכם לחץ נפשי בחיים, אלא דיכאון – אז אני מזמינה אתכם לקרוא את הפוסט שכתבתי בנושא איך לצאת מדיכאון.

דילוג לתוכן